Presentació del 33è FIT GAVÀ 2024

"La màgia dels titelles torna a Gavà del 10 al 12 de maig [...] Convertint-lo en un esdeveniment que es transmet i es viu de generació en generació." Gemma Badia

Així descriu el Festival l'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia. Des de la Fundació Xarxa, agraïm el gest de valorar tota la feina que hi ha darrere. I així iniciem el comunicat de presentació d'espectacles d'aquesta nova edició. 
 
Pocs dies abans del tret de sortida, FIT Gavà compta amb un total de 13 companyies: 8 catalanes, 3 estatals (País Valencià, Madrid i Múrcia) i 2 d'internacionals (França i Txèquia) participaran en el Festival d'enguany, on es podran veure 12 propostes teatrals, amb un total de 27 funcions en els 8 espais escènics adequats, a més de carrers i places de la ciutat. Voleu saber quins espectacles??? Consulteu la pàgina web
 
El dissabte hi haurà un taller de construcció de vestits per en Roc i la Mina en el Parc de la Torre Lluc. Ho acompanyarà una gran instal·lació interactiva, en la que dissabte i diumenge tota la família podrà fer teatre amb titelles per ells mateixos. Amb cercaviles i animació a càrrec de grups gavanencs. 
 
A més a més, recordem que tots els espectacles són gratuïts i en cas de pluja, es procurarà utilitzar espais alternatius. Tampoc oblideu de seguir el Festival a través del web i a les XXSS: Facebook, Instagram i Twitter
 
Finalment, ens agradaria donar les gràcies a l'Ajuntament i la Xarxa Gavà, els organitzadors de l'esdeveniment que, davant les dificultats econòmiques, conflictes bèl·lics i geopolítics de l'entorn, han aconseguit organitzar-ho i, un any més, fer realitat un Festival inclusiu i solidari que hi creu amb la màgia del Teatre de Titelles i Objectes. Gràcies de nou!!! 


Terrassa, 6 de maig de 2024.

La Mostra Igualada i la MITMO. Això sí que és un espectacle!

Aquest abril hem pogut gaudir d’un ampli ventall d’obres. I tot gràcies a la Mostra d’Igualada durant els dies 11, 12, 13 i 14 d’abril i del MITMO el 12, 13 i 14 d’abril. La Fundació Xarxa estem agraïts i agraïdes de poder formar-hi part i d’assistir-hi amb gust. Sempre al costat de la cultura.  

El dia 11 d’abril es va inaugurar la fira de referència de les arts escèniques a la capital d’Anoia, Igualada. La Mostra Igualada celebrava la seva 35a edició. Com cada any, la Fundació Xarxa vam ser-hi amb una representació de 21 Grups Xarxa Locals per veure com els programadors i companyies de tot el país es relacionen i treballen junts per fomentar l’espectacle familiar. Amb diversitat d’espectacles, de xerrades informatives, projectes artístics relacionats amb l’educació, titelles... Aquest aparador visual continua apostant per l’espai públic com a escenari amb espectacles gratuïts i oberts a tothom. Considerada Mercat estratègic de Catalunya des del 2013, és organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya.   

Un dia després, el 12 d’abril, la MITMO arriba per enamorar a tot el Mollet del Vallès amb la seva 17a edició en l'apassionant món dels titelles. Impulsada per la companyia local Galiot Teatre i organitzada de manera conjunta amb l'Ajuntament, s'ha pogut celebrar una infinitat d’espectacles de titelles a càrrec de companyies especialitzades.  

Totes dues mostres catalanes són un aparador visual amb prestigi. Són l’exemple perfecte que les arts escèniques no han de morir mai. 

Enhorabona! Continuem teixint xarxa, programant i apostant per la cultura.  

 

Terrassa, 15 d'abril de 2024.  

Exposició de la “Guia pràctica per a un patronat efectiu”

La Fundació Xarxa vam assistir el 10 d’abril a la presentació de “Guia pràctica per a un patronat efectiu. Liderant fundacions al segle XXI”. L’acte va tenir lloc a La Pedrera (Barcelona) per part de la Coordinadora Catalana de Fundacions.  

A les 16:00 h es van obrir les portes per les acreditacions d’assistents i un bon cafè d’acolliment. La presidenta de la CCF, Eugènia Bieto i l’honorable senyora Gemma Ubasart, consellera de Justícia, Drets i Memòria van donar la benvinguda. Posant sobre la taula els objectius i els continguts de la protagonista de la tarda: la guia pràctica per a un patronat eficient.  

El torn de paraula va passar a la Sara Pérez, gerent de la CCF juntament amb altres aportacions de persones que han fet possible la redacció de la publicació. Com l’Elena de Carandini, presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida i el Jaume Duran, el director de la Fundació Sanitària Mollet. Frederic Cusí i Marc Botella, els consultors d’Inpacte i Helena Solano, responsable de l’Àrea Jurídica de la CCF, també van pujar a l’escenari.  

El punt final del discurs va ser a càrrec de Carles Ribas, director adjunt de la Fundació Catalunya La Pedrera.  

L’acte no era exclusivament per al Patronat sinó que també estaven convidats càrrecs directius del tercer sector, organitzacions, gerents i directors/es de les fundacions. Aquesta coneixença de la guia tenia a veure des de la governança fins a la responsabilitat jurídica d’un patró o patrona.  

Ens quedem amb tots els consells i noves informacions que es recullen en aquesta guia pràctica de patronat. Moltes gràcies per la invitació!  

Terrassa, 12 d'abril de 2024.  

La Gala dels Premis de la Crítica

El passat dilluns 18 de març, la Fundació Xarxa vam assistir a la XXVI edició dels Premis de la Crítica de les Arts Escèniques al Teatre Romea de Barcelona.  

QUÈ SÓN? Els Premis de la Crítica d'Arts Escèniques reconeixen els professionals i les produccions catalanes de les arts escèniques que durant l'any anterior hagin estat especialment valorats per la crítica. QUI FORMA PART DEL JURAT? Són professionals que exerceixen la prescripció escènica en mitjans escrits, audiovisuals o digitals. 

La gala va ser presentada per Jofre Font i Laura Contreras. I la primera petjada a l’escenari va ser amb l'actuació musical de la 'drag' Jèssica Pulla. A continuació, l’atorgament dels premis per categories. Des de la Fundació Xarxa estem molt contents i contentes perquè en la categoria Circ, Roi Borrallas amb “Solo”, va guanyar. Enhorabona!!! També felicitar a la resta dels guanyadors i guanyadores:  

  • "L'alegria que passa", el musical de Dagoll Dagom es va endur cinc guardons aconseguint el premi al musical, a l'actor i l'actriu de musical (per a Eloi Gómez i Àngels Gonyalons, respectivament), a l'adaptació/dramatúrgia (per a Anna Rosa Cisquella, Andreu Gallén, Ariadna Peya i Marc Rosich) i a la música original/adaptada (per a Andreu Gallén). 
  • Amb dos premis, a direcció (Carlota Subirós) i Espai Escènic (Max Glaenzel), "La plaça del Diamant" del TNC.  
  • "Vudú (3318) Blixen" d'Angélica Liddell en la categoria de millor espectacle de teatre. 
  • "Cavallet de mar o el peix invisible", va guanyar el premi Novaveu per part de la crítica jove i el Revelació per al seu autor, Pau Coya.  
  • "Le congrès ne marche pas" de La Calòrica, reconeguda amb el premi de millor vestuari, per a Albert Pascual. 
  • La distinció de millors protagonistes se la va endur Laia Marull per "Love, Love, Love" i Andreu Benito per "L'home del teatre".  
  • Els millors intèrprets de repartiment van ser Paula Malia de "La nostra ciutat" i Quim Àvila per "Tots eren fills meus". 
  • "A beginning_expanded version", d'Aurora Bauzà i Pere Jou Premi a millor espectacle nacional en la categoria de dansa. 
  • En teatre familiar, l'obra premiada va ser per "Anti-ka" del projecte Cia. Ortiga. 
  • En la categoria d'arts de carrer el premi va ser per "Plata", del Col·lectiu Big Bouncers. 

Per saber més, clica. Ens veurem l’any que ve.  

Terrassa, 21 de març de 2024.  

La Fundació Xarxa publica la seva ‘Petita història’ amb Editorial Mediterrània

La reconeguda dibuixant, Pilarín Bayés, ha posat color a més de 25 anys de trajectòria de l’entitat cultural